Wetenschappelijke update MOL en PCT

September en oktober zijn een drukke tijd voor wetenschappelijke conferenties. Wie in korte tijd een overzicht wil krijgen van wat er gaande is op het gebied van MOL en PCT kan vanuit z’n luie stoel en zonder iets te betalen deelnemen aan twee congressen waar MOL en PCT een rol spelen. Let wel even op de tijden want dat kan met internationale online conferenties flink verwarrend zijn.

Als opwarmer deze presentatie:

“All Roads Lead to Rome” If Reorganisation of the Source of Chronic Goal Conflict is the Active Ingredient of Transdiagnostic Therapy, What is the Answer?

Warren Mansell’s Presentation at the European Association of Behavioural and Cognitive Therapies (EABCT) Annual Conference 2021.

2021 Conference on Transdiagnostic Approaches to Mental Health.

Hosted by University of Manchester online 23-24th September

Een internationaal en interdisciplinair congres waarin transdiagnostisch onderzoek dat de GGZ verder kan helpen in de schijnwerpers staat.

Gratis inschrijven en volgen op Twitter: https://twitter.com/conference_2021

Het programma vindt je hier:, met verschillende MOl en PCT praatjes en een key-note van MOL grondlegger Tim Carey. https://drive.google.com/file/d/1RJoKME7_GgwML0Q7HJoUtuTXbpD8XKRg/view

Eva de Hullu ‘presenteert’ een poster over Loss of Control as a transdiagnostic factor. De poster toont de levels van controle volgens de Perceptual Control Theory, en in het twitterdraadje waarin de poster terechtkomt worden verschillende manieren van controleverlies & mental health gekoppeld.

In een apart artikel op deze site vind je de poster en de bijbehorende ideeën alvast: https://methodoflevels.nl/artikelen/english/levels-of-perceptual-control/

International Association for Perceptual Control Theory – 31st Conference and Annual Meeting

7-9 Oktober 2021, online via zoom, gratis toegankelijk.

Op deze jaarlijkse PCT-conferentie maak je kennis met de breedte van de toepassing van de Perceptual Control Theory. Verschillende internationale sprekers delen hun onderzoek en ideeën. De conferentie wordt georganiseerd door het bestuur van de IAPCT en o.a. voorgezeten door Eva de Hullu. Verwacht ook een praatje van Ger Schurink & Eva de Hullu over Focus op Sensaties. Het is een kleinschalige conferentie waar, ondanks het soms onnavolgbare niveau van de sprekers, nieuwe stemmen van harte welkom zijn.

Informatie, programma en inschrijven: http://www.iapct.org/conference.html

Volg ook het IAPCT account op Twitter voor conversaties over PCT en MOL.