Handboek Perceptual Control Theory

Op 23 maart 2023 komt het nieuwe Interdisciplinary Handbook of Perceptual Control Theory uit. Dit is de opvolger van het eerste handboek uit 2020.

Dit handboek is een wetenschappelijk boek waarin verschillende auteurs in 15 hoofdstukken laten zien hoe ze PCT gebruiken in hun vakgebied. Dat variëert van het versterken van het hygiënisch beleid in ziekenhuizen tot het praten met mensen met dementie, van geëngageerd theater tot scholen waarin het team en kinderen zich meer verbonden voelen. Ook bieden verschillende hoofdstukken meer grip op kernbegrippen van de PCT, zoals mijn hoofdstuk over hiërarchische controle en de hoofdstukken van Vyv Huddy en Warren Mansell over imaginatie en bewustzijn.

In de inleiding, die straks vrij online te lezen is, leggen we de basis van PCT nog eens uit en introduceren we de verschillende hoofdstukken.

Het boek wordt uitgegeven door Elsevier. Dat betekent dat het te koop is voor buitensporige prijzen. Voor leden van de nieuwsbrief volgt binnenkort een kortingscode van 30%. Hier is het boek te koop.

Op de site van de IAPCT delen we het laatste nieuws over het boek, en op 17 april om 16:00 u hebben we een feestelijke online lancering. Zoom launch meeting link