Deze site heeft tot doel het verspreiden van kennis over de Method of Levels en de PCT.

We schrijven daarvoor zelf teksten, maar het komt ook voor dat we teksten van anderen aanbevelen: boeken of wetenschappelijke artikelen.

Toegang tot wetenschappelijke artikelen

De DOI (digital object identifier) bij elk artikel geeft altijd de thuisbasis aan van een artikel op het internet. Als een artikel met Open Access vrij toegankelijk is, kun je het dan gelijk lezen.

Vaker echter zijn goede artikelen gepubliceerd door uitgevers die geen vrije toegang toestaan: je moet (flink) betalen om het artikel te lezen. Dit is een probleem in de wetenschap, dat veel wetenschappers ‘oplossen‘ door gebruik te maken van diensten zoals sci-hub.

Om van sci-hub gebruik te maken kopieer je de DOI in de referentie en voer je deze in op de site. De meeste artikelen kun je op die manier downloaden. Het lijkt schimmig maar wordt ook in Nederland door de meeste onderzoekers gebruikt, omdat het zo veel makkelijker is dan de omwegen via bibliotheken.

Toegang tot boeken

Veel MOL en PCT boeken zijn via online boekhandels te verkrijgen voor schappelijke prijzen. Waar we in onze cursussen hoofdstukken uit deze boeken delen of gebruiken, adviseren we cursisten om het hele boek aan te schaffen als de tekst ze bevalt. We hebben zelf een uitgebreide collectie aan boeken die we op cursussen ter inzage meebrengen. Enkele boeken die voor PCT liefhebbers van belang zijn circuleren als epub of pdf ook op het internet. Hierin is ons advies: maak gerust kennis met de boeken die je vindt, en als het boek je bevalt, koop het dan.